La Unió de Periodistes Valencians i la Diputació de València han obert la convocatòria de la segona edició de les Beques de periodisme d’investigació Josep Torrent. Es tracta de quatre beques, cadascuna dotada amb 3.000 euros, sobre temes d’interès per a la societat valenciana. 

El termini per presentar propostes finalitza el 20 de maig, i les becades es donaran a conèixer el 15 de juny. Les investigacions han d’estar escrites en valencià i tenir una extensió mínima de 20.000 paraules. Els treballs finalitzats es lliuraran l’1 d’octubre i seran editats per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació (IAM-CeVEI) en quatre llibres monogràfics.

Pot optar a les beques qualsevol persona llicenciada en Periodisme o Comunicació Audiovisual; professionals amb carnet de la Unió de Periodistes Valencians o de la FAPE, i estudiants d’últim curs dels graus de Periodisme i Comunicació Audiovisual.

El jurat escollirà les propostes segons criteris d’interès periodístic, investigació, qualitat dels textos escrits i imatges mostrades, projecció social, originalitat i viabilitat.

El nom de les beques impulsades per la UPV i la Diputació ret homenatge al periodista Josep Torrent, històric de la crònica política valenciana que va morir el maig de 2016 als 63 anys.