El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha expressat la seva “decepció profunda” per l’acord entre Esquerra, Junts per Catalunya i PSC per renovar els òrgans de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

L’organització s’ha quedat amb la sensació de “pèrdua històrica d’oportunitat de fer que el sistema audiovisual s’adaptés per fi als reptes i necessitats que una societat democràtica com la catalana espera, desitja i reclama, que és el blindatge de la independència professional dels directius i els professionals, per oferir realment un servei públic a tota la ciutadania”.

El Sindicat acusa els ERC, Junts i PSC d’haver pactat una renovació “escadussera” de la CCMA i el CAC, que “reprodueix molts dels vicis” que han denunciant durant anys, com el de les “quotes partidistes en la designació” dels membres dels seus òrgans directius.

L’SPC entén que les lleis s’escriuen de manera que “hi pugui haver certa flexibilitat en la seva interpretació”, però que aquest no ha estat el cas. “L’acord dels tres grups parlamentaris significa una reescriptura de facto de la Llei de la CCMA amb un esperit partitocràtic que ens allunya del dret de la ciutadania a una televisió pública de qualitat i al seu servei. I també de la independència professional en els continguts i en la gestió empresarial”, afirma en un comunicat.

El Sindicat de Periodistes també lamenta que l’acord entre ERC, Junts i PSC no hagi tingut “una base parlamentària més àmplia, tal com s’hi havien compromès prèviament”.

L’organització recorda que, fa uns mesos, es va impulsar el manifest amb el suport d’un gran nombre d’entitats professionals del sector així com de moltes persones a títol individual. Un document que “no ha estat atès” pels tres grups parlamentaris.

ERC, JxCat i PSC acorden renovar la CCMA i el CAC amb Rosa Romà i Xevi Xirgo com a presidents