El programa Quèquicom de Televisió de Catalunya ha guanyat la sisena edició del Premi Òmnium de Comunicació, per “la seva trajectòria en la divulgació de la ciència i l’afany per fer entenedora, per al gran públic, una temàtica complexa”, segons apunta el jurat.

Òmnium destaca que el programa dirigit per Jaume Vilalta ha contribuït a “enriquir el coneixement de la ciència, un camp poc desenvolupat en la televisió, amb la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics”.

A més, remarca que, des de fa nou anys, Quèquicom “ha divulgat la ciència de manera amena i rigorosa, contribuint al reconeixement social dels científics i abordant temes polèmics o d’actualitat des d’una perspectiva científica”.

Quarta producció de TVC premiada

En sis anys del Premi Òmnium de Comunicació, és la quarta vegada que es distingeix una producció de Televisió de Catalunya: a més de Quèquicom, també s’ha guardonat el programa 30 minuts (2014), el Club Super 3 (2011) i el documental Adéu, Espanya? (2010). La resta de premiats han estat el periodista Jordi Évole (2013), El món a RAC1 (2012) i VilaWeb (ex aequo amb Adéu, Espanya?).

Quèquicom rebrà el guardó l’11 de desembre a Tortosa en el marc de la 65a Nit de Santa Llúcia, organitzada per Òmnium Cultural, en el transcurs d’una vetllada en què també es distingirà al periodista alemany Alex Rühle amb el Premi Internacional Joan B. Cendrós.

El jurat del Premi Òmnium de Comunicació 2015, que no té dotació econòmica, estava format per David Bassa, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Marina Llansana i Sebastià Serrano.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram