El Consell de la Informació de Catalunya ha criticat la cobertura mediàtica que s’està realitzant sobre l’assassinat de Laura Luelmo, i ha instat els professionals i els mitjans a fer-se determinades reflexions abans de comunicar informacions relacionades amb la violència de gènere, tractant amb respecte a la víctima, preservant la seva dignitat, i evitant la difusió de particularitats que no aporten res d’important al relat principal dels fets.

En aquesta línia, el CIC demana esforços per prescindir a les xarxes socials dels detalls escabrosos i especulacions que es van publicant en el que titlla de “malsana espiral competitiva”.

“En l’activitat periodística pocs conflictes són tan importants com aquells que es presenten entre la necessitat d’un lliure fluix informatiu i els drets de les persones a mantenir la seva privacitat i intimitat. Una part del públic pretén conèixer amb detall accidents, tragèdies, crims i tota mena de truculències, i alguns mitjans ho faciliten sense tenir en consideració, o fins i tot sabentment, que la publicació complaent d’aquests detalls pot envair greument la vida més íntima de les persones i ferir la seva sensibilitat, o la dels essers més acostats quan es tracta d’un fet hòrrid com el que envolta l’assassinat de Laura Luelmo”, assenyala en un comunicat.

A més, el Consell de la Informació recorda el criteri primer del Codi Deontològic de la professió sobre informar de manera acurada i precisa: “El professional del periodisme està compromès amb la recerca de la veritat i, conseqüentment, té l’obligació d’acostar-se a la realitat dels esdeveniments amb la màxima fidelitat possible. Els mitjans han d’observar sempre una clara distinció entre les informacions i les opinions, difondre únicament informacions contrastades amb diligència, i evitar la difusió de conjectures i rumors com si es tractés de fets”.a

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram