Maria Lluïsa Martínez Gistau i Neus Bonet segellen l’acord (foto: Daniel Aznar).

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Directius de Comunicació de Catalunya han signat un conveni de col·laboració perquè els seus associats i associades es beneficiïn d’un nou vincle professional.

Entre d’altres, l’acord permetrà la participació recíproca a les diferents activitats obertes al conjunt dels respectius membres. També preveu l’establiment de grups de treball per a l’elaboració de documents i/o publicacions d’interès comú i la disponibilitat per assessorar tant col·legiats com associats sobre qüestions concretes d’interès per a la professió.

Ambdues organitzacions destaquen que un dels aspectes més interessants de la col·laboració serà el desenvolupament de sessions o seminaris que acostin els objectius comuns als grups d’interès, posant l’èmfasi en les universitats, escoles de negoci i altres aliances estratègiques.

La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, està convençuda dels beneficis que l’acord representarà per als membres d’ambdues institucions, “especialment en aquest sector on s’afronten desafiaments constants i que ens obliga, com a professionals, a estar sempre al dia”, va assenyalar en l’acte de signatura, celebrat dijous en el marc de la primera Jornada de Comunicació Corporativa, organitzada de manera conjunta entre les dues entitats

Per la seva part, la presidenta de Dircom Catalunya, Maria Lluïsa Martínez Gistau, va destacar el “compromís i l’aposta per l’ètica i la transparència” que implica l’aliança, i va defensar la suma del coneixement i les capacitats dels col·legiats i associats per “afrontar més i millor els reptes” a què s’enfronta la professió.

Al llarg de la primera Jornada de Comunicació Corporativa, celebrada al Col·legi de Periodistes, es va reflexionar sobre la comunicació global, la comunicació de crisi,  la comunicació interna, la transformació digital i sobre els spin doctors i els nous mèdia. A més, es va lliurar l’onzena edició dels Premis Gabinets de Comunicació Pilar Casanova.