El Col·legi de Periodistes de Catalunya considera que els mitjans de comunicació haurien de poder accedir a les instal·lacions esportives durant la celebració dels partits de la Lliga de Futbol Professional que es disputin en les pròximes setmanes, que degut a la pandèmia del coronavirus es disputaran a porta tancada.

Les mesures aprovades amb el vistiplau del Consell Superior d’Esports impedeixen l’accés dels mitjans gràfics als entrenaments i els partits; les imatges són distribuïdes pels clubs i la LFP, i s’eliminen les rodes de premsa, la zona mixta o les entrevistes a la llotja.

“Dins d’un marc de mesures de distancia social i d’higiene, creiem que és fàcilment aplicable l’accés de redactors, fotògrafs i tècnics audiovisuals (operadors de càmera, tècnics de so, etc.) durant la celebració del partit”, assenyala el Col·legi.

A més, recorda que el periodisme ha estat considerat com un servei essencial durant l’estat d’alarma, i que bona part de les poblacions estan adoptant mesures de “retorn a la normalitat”.

El Col·legi denuncia que, amb la pandèmia de la Covid-19, de vegades sota el concepte de mesures de seguretat sanitària “es limita per excés de zel l’accés de professionals de la informació” en diferents àmbits.

Protestes dels fotoperiodistes

Aquest dijous, nombrosos reporters gràfics han protestat davant les instal·lacions de diversos clubs de tot l’Estat contra la decisió de vetar-los l’entrada als entrenaments i els partits. Entre d’altres, hi ha hagut concentracions sota el lema Amb la informació no es juga a les ciutats esportives del FC Barcelona, a Sant Joan Despí, i del València CF, a Paterna.