El comitè d’empresa de TV3 considera que el concurs públic obert per designar la nova direcció és “una oportunitat per demostrar que es desterra l’interès partidista i instrumental cap als mitjans públics”.

Això sí, la representació de la plantilla mostra cautela: “Caldrà veure si l’aspiració de fer una elecció amb criteris professionals, transparent i adequada a les necessitats dels mitjans públics es materialitza, o si hem entrat en una altra etapa ‘cremallera’ de repartiment de càrrecs”, apunta en un comunicat.

El comitè entén que les destitucions de Vicent Sanchis i Saül Gordillo com a directors de TV3 i Catalunya Ràdio, respectivament, i la de David Bassa i Francesc Cano com a caps d’informatius de la ràdio i la televisió públiques, “posarien fi al pacte ‘cremallera’ amb el qual els partits del Govern van repartir-se els càrrecs a la CCMA”.

Amb tot, recorda que el nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és fruït d’un pacte entre ERC, Junts i PSC, de manera que “la despartidització tan reclamada dels nostres mitjans no s’ha produït”.

En tot cas, apunta que ara comença una etapa “continuista de transició” amb directius provisionals (Sígfrid Gras a TV3 i Jordi Borda a Catalunya Ràdio) la qual “no s’hauria d’allargar indefinidament, per la incertesa que transmet”.