El 21 de juny el digital El Confidencial activarà un mur de pagament després de 19 anys oferint els seus continguts de forma totalment gratuïta. La decisió d’implementar el pagament ja s’havia decidit fa temps, però s’ha accelerat per la crisi del coronavirus i la caiguda dels ingressos publicitaris.

El model adoptat per El Confidencial  estarà a mig camí entre el freemium (que restringeix l’accés a determinats continguts per als no subscriptors) i el mur porós (que limita el nombre d’articles a consultar). Respecte al segon, en lloc de posar un topall d’articles gratuïts al mes, serà un algoritme el que determinarà quan es tanca l’accés.

El preu de la subscripció serà de 89 euros anuals o de 9 euros al mes. Com a oferta de llançament, si la subscripció anual es fa abans del 21 de juny es regalen sis mesos més.

La nova subscripció conviurà amb el servei llançat a la tardor per a professionals i empreses, EC Previum, amb un preu de 999 euros anuals o 99 al mes, dirigit a professionals i empreses.