El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida acull dimarts 3 i dimecres 4 la segona edició del Simposi sobre Llibertat de Premsa, organitzat per la demarcació lleidatana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL.

Després de l’èxit de l’any passat, enguany el Simposi presenta diverses novetats. Per una banda, s’ha ampliat d’un a dos dies, i de l’altra se centra en un únic tema, La llibertat de premsa i els mitjans públics.

Així, dimarts, a partir de les 16 h, cinc universitats participaran en tallers temàtics on estudiants i professors debatran sobre els seus treballs de recerca: a més de la UdL, la Universitat Autònoma de Lleida, la Pompeu Fabra, la UOC i la Universitat de València.

El mateix dimarts, a les 18.30 h, es donarà el tret de sortida oficial al Simposi sobre Llibertat de Premsa, i Milagros Pérez Oliva, periodista d’El País, oferirà la conferència inaugural.

Dimecres hi haurà dues taules de debat. La primera, Llibertat de premsa i mitjans públics a Europa (9.30 h), comptarà amb ponències de Luis Antonio Santos, professor de la Universitat de Minho de Braga (Libertad de prensa en Portugal); Babis Kokosis, periodista d’ERT (De la autogestión a la institucionalización: Los retos de la nueva radiotelevisión pública griega); Carles Llorens, professor de la UAB (La televisió pública a Europa: situació i perspectives de futur), i Laura Bergés, professora de la UdL i membre de l’Euromedia Research Group (Democràcia i mitjans públics: països nòrdics i l’Europa de l’Est).

La segona, Llibertat de premsa i mitjans públics a Europa (11.30 h), reunirà Montse Melià, periodista de RTVE (Consell d’Informatius i model de governança); Javier Marzal, catedràtic de Comunicació Audiovisual i Publicitat a la Universitat Jaume I de Castelló (El tancament de RTVV i la crisi de la llibertat de premsa al País Valencià. Nous horitzons amb el canvi polític); Carles Prats, periodista de TV3 i membre del grup de mitjans públics del Col·legi de Periodistes (Catalunya: cap a la desgovernamentalització dels mitjans públics), i Joseba Arredondo, periodista d’EiTB (Intrínsecos de la libertad de prensa en la televisión EiTB).

La conferència de cloenda del Simposi serà La independencia de los periodistas como trabajadores de medios público (18.30 h), a càrrec de l’exjutge Elpidio Silva.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram