El Consell de Ministres ha aprovat una modificació dels estatuts de RTVE que redefineixen les funcions de la presidenta interina, Elena Sánchez Caballero, nomenada la setmana passada, per atorgar-li uns poders executius que amb l’anterior text no podia assumir.

Des del Govern espanyol defensa que la modificació busca resoldre el fet que, davant d’una vacant sobrevinguda –com la dimissió de José Manuel Pérez Tornero–, la persona substituta interinament no pogués realitzar diverses funcions. D’aquesta manera, l’Executiu vol facilitar la gestió i el funcionament de RTVE fins que les Corts escullin una nova presidència.

El PP considera un “escàndol” el canvi estatutari i ha demanat explicacions per concedir “plens poders” a Elena Sánchez sobre “tots els àmbits” sense passar pel Congrés dels Diputats.

Així doncs, la presidència interina d’Elena Sánchez es preveu llarga, perquè sembla difícil que PSOE i PP es posin d’acord per incorporar un nou membre al consell d’administració de RTVE que substitueixi la baixa de Pérez Tornero, i menys encara amb eleccions a la vista.