El Grup de Periodistes Ramon Barnils considera “inoportuna” la destitució dels caps d’informatius de TV3, David Bassa, i de Catalunya Ràdio, Francesc Cano, coincidint amb el cessament dels directors dels mitjans, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament.

L’entitat afirma que la seva destitució “aboca” els mitjans públics a funcionar sense la figura del cap d’informatius durant almenys cinc mesos; és a dir, fins que no es resolgui el procés endegat per escollir les noves direccions de TV3 i Catalunya Ràdio.

Per al Grup Barnils, es tracta d’una decisió “difícil d’entendre a nivell administratiu i que només pot respondre a ingerències polítiques que aquest nou procediment hauria de deixar definitivament fora de la redacció”.

Sobre el concurs, l’entitat es “congratula” que de la seva convocatòria per part del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i celebra que “ambicioni una major transparència” en la direcció dels mitjans.

En un comunicat, el Grup Barnils també esperona la nova direcció a “assumir amb determinació i lleialtat algunes de les missions de la CCMA”, les quals especifica:

  • Compromís i promoció de la llengua catalana.
  • Creació de continguts de qualitat que responguin al nou paradigma d’una utilització simultània de canals transmèdia.
  • Programació focalitzada en la captació d’una audiència de públic jove que recuperi el paper dels mitjans de la CCMA com a referents.
  • Informació de servei públic de qualitat.
  • Lideratge dintre el sector audiovisual del país per crear sinèrgies i esdevenir un motor de creació de talent i riquesa.
  • Cobertura informativa de tot el país, defugint el centralisme.