El Gran Teatre del Liceu estrenarà el proper curs Liceu+ Live, un projecte audiovisual que permetrà veure obres de la temporada artística ja sigui en directe o posteriorment amb una versió especial editada. La voluntat és innovar oferint una experiència de visionat “excel·lent” gràcies un enregistrament en alta qualitat, amb set càmeres en 4K i so compatible amb Dolby 5.1.

La temporada digital es podrà gaudir a Liceu+, la plataforma audiovisual estrenada el passat novembre desenvolupada pel Grup Mediapro.

El projecte s’emmarca en el 175è aniversari del Liceu i té com a principals objectius l’accessibilitat de l’òpera, superant barreres com el preu, la territorialitat o el desconeixement del gènere; la internalització de la programació artística, i la complementació de l’experiència operística.

En la versió de directe, la retransmissió comptarà amb un mestre de cerimònies que abans de la funció, a l’entreacte o al final oferirà als espectadors informació sobre l’òpera o conversarà amb algun dels seus protagonistes. A més, les obres comptaran amb subtítols en català, castellà, anglès i de l’idioma original. L’emissió també tindrà un xat en viu amb un moderador que anirà comentant en directe la funció.

Uns dies després del directe, Liceu+ Live posarà a disposició l’edició prèmium editada de la funció, disponible per ser visualitzada tantes vegades com es vulgui durant dues temporades. Aquesta versió incorporarà noves funcionalitats, com ara la realització/visualització multicàmera (que permetrà a l’espectador situar-se en indrets com el backstage o la posició del director musical), o fer un seguiment de la partitura en paral·lel a la representació. A l’edició prèmium també es podrà veure l’òpera per actes i s’inclouran comentaris artístics-musicals dels diferents directors.

Cada temporada digital comptarà amb cinc òperes. Per a la primera temporada s’emetran Il trovatore de Verdi (en directe el 5 de novembre i prèmium disponible el 17); Il trittico de Puccini (3 i 15 de desembre, respectivament); Tosca de Puccini (16 i 26 de novembre); Macbeth de Verdi (25 de febrer i 9 de març de 2023), i Manon de J. Massenet (30 d’abril i 11 de maig).

L’abonament del Liceu+ Live surt amb un preu promocional de 40 euros la temporada. A partir del 31 de juliol el preu serà de 60 euros. Per als abonats al Liceu, la primera temporada de subscripció tindran un preu especial de 30 euros. L’abonament dona accés a veure les cinc òperes en directe i en versió prèmium, i també tot el contingut gratuït disponible a Liceu+.