El Tribunal Suprem ha instat aquest dijous el Ministeri d’Indústria a executar el tancament de nou canals de la TDT estatal abans del 6 de maig. Si supera el termini, el TS ha advertit que imposarà les sancions necessàries per no complir un requeriment judicial.

El mateix dia, Indústria ja ha traslladat a les operadores el requeriment perquè tanquin els nou canals. Els afectats són tres d’Atresmedia (un d’Antena 3 i dos de La Sexta), dos de Mediaset (un de Telecinco i un altre de l’antiga Sogecable), dos de Net TV i dos Veo TV.

Des de les cadenes afectades i el Govern han intentat aturar el procés o en el seu defecte dilatar-lo, però el Suprem ha desestimat tots els recursos. Així, recorda que l’auto d’execució va entrar el 6 de març al Ministeri d’Indústria, i que a partir d’aquella data té dos mesos per fer-la efectiva.

A més, el Tribunal Suprem requereix al Ministeri que indiqui “l’òrgan concret” responsable del compliment “íntegre i efectiu” de la sentència, i recorda que la “hipotètica complexitat” d’execució” del tancament de canals, la qual nega, en tot cas “no és una raó per a la seva demora”.

La sentència es remunta al desembre del 2012 arran d’una denúncia d’Infraestructuras y Gestión 2002, i posteriorment l’Executiu espanyol va aprovar donar-ne “compliment estricte”, malgrat ho va lligar al pla del dividend digital i va permetre que els nou canals afectats continuessin emetent transitòriament fins que aquest culminés.

En aquest sentit, el Suprem assenyala que el Govern pot adoptar totes les mesures de reordenació de l’espai radioelèctric que consideri, però que això “res té a veure” amb el cessament d’uns canals “sense títol habilitant vàlid”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram