La comissió parlamentària de RTVV i l’Espai Audiovisual va escollir aquest dimecres per unanimitat els cinc membres de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió,Televisió i Altres Mitjans de Comunicació (ACC-RTV). Els vocals del nou organisme impulsat pel Govern valencià al juliol, són: Alicia Martínez (a proposta del PP), Vicent Vergara (PSPV), Rafael Xambó (Compromís), Raquel Piqueras (Ciutadans) i María Lozano Estivalis (Podem). A banda, C’s ha designat una suplent, Amparo García Vilaplana.

L’elecció dels vocals (que no reben remuneració) s’ha produït més tard del previst arran de la renúncia del primer candidat del PP, Juanjo Braulio, excap d’informatius de Ràdio 9, de manera que el termini per presentar candidatures es va ampliar una setmana. El seu nom va generar un fort rebuig de l’Associació de Víctimes del Metro (AVM3J), ja que Braulio va ser responsable del criticat tractament informatiu que la ràdio pública va fer de l’accident de2006.

Funcions

L’ACC-RTV s’encarregarà d’analitzar la situació jurídica i econòmica de RTVV i les diverses opcions per a la seva reobertura. A més, el nou organisme assessorarà el Govern, elaborarà propostes i analitzarà els processos judicials o extrajudicials que afectin la Generalitat en l’àmbit audiovisual, especialment els derivats del procés de tancament de la ràdio i la televisió públiques.

Les tasques que té assignades el nou organisme van més enllà del guiatge en el procés de reobertura de RTVV. Així, també haurà d’estudiar els contingut generals que hauria d’incloure una nova regulació del sector al País Valencià i la possible posada en marxa d’un consell de l’audiovisual.

A banda, també s’ocuparà dels processos oberts per les reclamacions plantejades pels titulars de llicències de TDT i FM al País Valencià, indagant les diverses opcions (judicials o extrajudicials) i explorant els possibles acords que es poguessin adoptar amb la participació de representants polítics i socials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram