El nou Executiu valencià va aprovar divendres la creació de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació (ACC-RTV), dependent de la Presidència, que tindrà com objecte l’assessorament i l’elaboració de propostes en totes aquelles qüestions relacionades en matèria audiovisual.

Entre els encàrrecs, el nou organisme ha d’analitzar la situació jurídica i econòmica de RTVV, així com les diverses opcions, per poder reiniciar de manera provisional les emissions de la televisió valenciana el proper 9 d’octubre.

A més, l’Alt Consell Consultiu s’ocuparà d’examinar els diversos processos i conflictes judicials o extrajudicials que afecten la Generalitat l’àmbit audiovisual, especialment els derivats del procés de tancament de RTVV.

L’ACC-RTV també analitzarà les perspectives jurídico-econòmiques i les diverses opcions per a la prestació per part de la Generalitat del servei públic de ràdio i televisió per qualsevol mitjà o canal de difusió, i els continguts generals que ha d’incloure una nova regulació, així com el règim de l’organisme públic o societari al qual se li encarregui aquesta prestació.

Altres funcions

Les tasques que té assignades el nou organisme van més enllà del guiatge en el procés de reobertura de RTVV. Així, també haurà d’estudiar els contingut generals que hauria d’incloure una nova regulació del sector al País Valencià i la possible posada en marxa d’un consell de l’audiovisual.

A banda, també s’ocuparà dels processos oberts per les reclamacions plantejades pels titulars de llicències de TDT i FM al País Valencià, indagant les diverses opcions (judicials o extrajudicials) i explorant els possibles acords que es poguessin adoptar amb la participació de representants polítics i socials.

L’ACC-RTV es constituirà com a òrgan col·legiat i estarà presidit per la secretària de Comunicació de la Generalitat, Lydia del Canto Soriano, mentre que la vicepresidència executiva l’assumirà José María Vidal Beltrán, director del Departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València.

A més, hi haurà un màxim de set vocals designats per la presidenta, que no rebran remuneració, entre els quals hi haurà d’haver representants de l’Administració, treballadors i empresaris dels mitjans audiovisuals; universitats i investigadors en la matèria, així com representants de col·lectius de periodistes, productors, guionistes, etc.

A banda, en els processos de consulta, assessorament o elaboració d’informes o avantprojectes normatius, l’Alt Consell Consultiu també haurà de buscar les fórmules per facilitar la participació de tots els actors del sector a dalt esmentats, a més dels representants dels usuaris dels mitjans audiovisuals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram