Imatge de fa 30 anys de Ràdio Ciutat de Badalona

La renovació del consell d’administració de Badalona Comunicació, l’empresa municipal que gestiona els mitjans públics, continua encallada. El suport de CiU als nomenaments proposats pel PP són insuficients, ja que es necessiten dos terços del plenari per aprovar-los.

Les altres dos forces, PSC i ICV-EUiA, demanen un consell d’administració amb cinc consellers en lloc de set i amb menys pes polític. Cal recordar que al PP li correspon nomenar quatre consellers i a la resta de formacions un, quan al ple municipal els populars només sumen 11 dels 27 regidors.

Davant d’aquesta situació, la regidora de Govern, Maritxu Hervás, ha acusat PSC i ICV-EUiA de realitzar un “bloqueig polític” al PP que podria suposar el tancament de la ràdio i la televisió públiques de la ciutat. La intenció de l’equip de govern municipal és reduir a la meitat el pressupost per al 2012 de Badalona Comunicació, de 2,6 a 1,3 milions d’euros, per assegurar-ne la viabilitat.

Segons Hervás, si no es renova el consell de govern de l’empresa municipal no es podran dur a terme les retallades i, com que amb l’actual estructura els mitjans públics badalonins són inviables, segurament els haurien d’acabar tancant.

Per això, el PP apel·la a la “responsabilitat” del PSC i d’ICV-EUiA per desenrocar la situació, segons informa l’ACN. “Si això no es desbloqueja, la televisió i la ràdio no és podran aguantar molt de temps”, ha advertit Hervás.