La 25a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, celebrada dilluns, ha guardonat la secció Dígits i andròmines del diari Ara, a càrrec del periodista i enginyer Albert Cuesta, amb el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC.

El jurat destaca que aquesta secció és un dels espais més veterans dedicats de manera continuada a divulgar les TIC i l’electrònica de consum en la premsa impresa i digital en català, i recorda que ha publicat més de 430 articles a pàgina completa des de la seva aparició el novembre de 2010.

És el quart cop que s’atorga aquest guardó concedit per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF). En la primera edició es va distingir el programa Generació digital de Televisió de Catalunya; en la segona es va guardonar la secció Tendencias de La Vanguardia, i l’any passat es va premiar el programa Revolució 4.0 de Catalunya Ràdio.

Enguany, entre altres guardons, es va concedir el Premi d’Honor a Tobías Martínez, conseller delegat de Cellnex Telecom, com a “protagonista d’una brillant història de transformació i èxit en el sector de les telecomunicacions, que s’ha anat desenvolupant a casa nostra al llarg dels darrers 20 anys”.

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va tenir lloc a l’Auditori de Barcelona, i va comptar amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez; la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet. i el president delegat de l’Àrea d’Innovació de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany.