Televisió de Catalunya (TVC) ha especificat com serà la reordenació aprovada el passat 12 de setembre per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la qual implica la fusió del canal 33 i el Super3, i la desaparició del 3XL. Així, a partir de l’1 d’octubre, a la freqüència del 33 s’hi incorporarà la programació del canal infantil: el Super3 ocuparà la franja de 6 a 21.30 h, mentre que el canal cultural emetrà de 21.30 a 6 h.

Per la seva part, a partir del mateix dia Esport 3 es veurà a la freqüència que actualment utilitzen el Super3 i el 3XL (i no la del 33, com havíem publicat), passant del segon múltiplex al primer i, per tant, millorant la seva cobertura al territori català. TV3, el 324 i el canal d’alta definició es sintonitzaran on fins ara, així com IB3 en el segon MUX gràcies a l’acord de reciprocitat televisiva.

Els principals espais es mantenen

Pel que fa a continguts en la nova etapa, el Super3, a banda de modificar la programació de la tarda-vespre, incorporarà un capítol de la sèrie Bola de drac GT (de dilluns a diumenge, a les 21 h), que fins al dia abans s’haurà emès pel 3XL.

Quant al 33, obrirà la programació a les 21.30 amb la reposició dels capítols de La Riera (que actualment s’emet mitja hora abans), i continuarà amb programes com La sonora, Quèquicom, Valor afegit, Ànima, Cronos, Bestiari il·lustrat, Singulars, 60 minuts, Cinema 3, Quarts de nou, Via llibre, Latituds, Arròs covat, Sala 33, La ruta dels fideus, Sputnik, De prop, Blog Europa, No t’ho perdis o Thalassa.

A més, ja la primera setmana d’octubre s’incorporen noves propostes com Amb filosofia, OdisseesRurals, i més endavant ho farà 33 revolucions. Finalment, TVC ha anunciat la continuïtat d’espais com Òpera en texans, Karakia, Generació digital i GR Pirineus, tot i que de moment encara no consten a la graella del 33.