El Tribunal Suprem ha confirmat la multa a l’exdirector de l’ABC, Bieito Rubido, per la publicació d’una entrevista a Inés Arrimadas en la jornada de reflexió de les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017. D’aquesta manera, ratifica la resolució de la Junta Electoral Central, que fa tres anys va sancionar Rubido amb 1.000 euros, el màxim possible.

La sentència arriba després que el Tribunal Constitucional desestimés la inconstitucionalitat del sistema sancionador als mitjans de comunicació de la Llei orgànica del règim electoral general, qüestió plantejada pel Tribunal Suprem abans de pronunciar-se sobre el cas de l’ABC.

Així doncs, la Sala Contenciosa Administrativa del TS ha confirmat la resolució de la JEC, que en el seu moment va concloure que l’entrevista a Arrimadas de l’ABC s’havia d’interpretar com “una voluntària i conscient assumpció del paper de corretja de transmissió d’un acte de campanya” de Ciutadans.

El Suprem considera que l’acord de la JEC, contra el qual es dirigeix ​​el recurs de Rubido, “ofereix raons per acreditar en mesura suficient que aquest afavoriment que va poder ser pretès per l’entrevistada, va ser produït efectivament per l’actuació del mitjà de comunicació, sense la qual no hauria tingut lloc”. El TS remarca que l’ABC “no podia ignorar” aquest “efecte d’afavoriment”, advertit pel Ministeri Fiscal, amb la publicació de l’entrevista a la candidata de Cs.