La Sala Civil del Tribunal Suprem ha condemnat El Triangle a indemnitzar amb 20.000 euros Alícia Sánchez-Camacho per intromissió en el dret a la intimitat, arran de la divulgació, el juliol de 2013, de la conversa íntegre entre l’aleshores presidenta del PP català i Vicky Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola, al restaurant La Camarga.

D’aquesta manera, el TS desestima el recurs de cassació interposat pel mitjà i confirma la sentència en el mateix sentit de l’Audiència de Barcelona de desembre de 2015. Inicialment, el maig de 2014, el Jutjat de Primera Instància número 22 de Barcelona havia desestimat la denúncia presentada per Sánchez-Camacho contra El Triangle, a qui demanava una indemnització de 200.000 euros. Posteriorment, l’Audiència va donar la raó a la política popular, però rebaixant la indemnització reclamada.

Ara, el Suprem assenyala que l’obtenció d’informació amb gravacions “pot no ser il·legítima si resulta proporcionada a l’interès públic”, per exemple quan es descobreixen “casos de corrupció política o econòmica al més alt nivell”. En aquest cas, però, argumenta que el que podia ser d’interès públic “es trobava ja publicat”, i que El Triangle no va difondre talls sobre aquest contingut, sinó l’àudio íntegre de la conversa, en la qual “afloraven qüestions cenyides a l’àmbit propi i personal que no tenen rellevància per a l’interès general i sobre les quals no té prevalença el dret d’informació”.

El Suprem recorda que la gravació es va obtenir amb un micròfon camuflat per mentre ambdues dinaven en un reservat del restaurant La Camarga de Barcelona. Recentment, el digital Públic ha fet públiques informacions que apunten a què Sánchez-Camacho va organitzar l’enregistrament executat per l’agència Método 3.