El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat per l’Ajuntament de Girona contra l’anul·lació l’adjudicació a Montcau Produccions dels serveis de producció, realització, edició i emissió de programes de l’emissora municipal Girona FM.

D’aquesta manera, el TSJC ratifica la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona, que va concloure que el consistori havia deixat “la gestió íntegra del servei públic” en mans de Montcau Produccions.

“No pot obviar-se que l’adjudicatària no sols s’encarrega de l’elaboració de la programació, sinó que també determina el contingut dels programes, selecciona als intervinents i facilita les instal·lacions i els mitjans personals i tècnics necessaris per prestar el servei. I, per si no fos prou, pot encarregar-se de la gestió de la publicitat i de patrocinis de programes”, apuntava la resolució del Jutjat.

L’Associació Catalana de Ràdio va denunciar el concurs perquè entenia que l’Ajuntament de Girona s’havia excedit a l’hora d’externalitzar els serveis, vulnerant la Llei de la comunicació audiovisual de Catalunya. Aquesta estableix que els consistoris han de dur a terme una gestió directa de les emissores municipals i només poden externalitzar part del servei.

La patronal de les ràdios privades recorda que anteriorment també s’havia sentenciat en contra de la cessió de l’explotació d’una freqüència radiofònica per part dels ajuntaments de Sant Pol de Mar i Castellvell del Camp.

L’Associació també ha denunciat l’externalització de la gestió del servei de les emissores de Berga, Santa Cristina d’Aro, Santa Coloma de Farners, Sant Vicenç de Montalt, Sant Sadurní i Sant Just.