El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha rebutjat ampliar al fiscal anticorrupció, Juan Carrau, la querella per la confiscació de mòbils i material informàtic dels periodistes de Diario de Mallorca i Europa Press i el control de les seves trucades. Així doncs, únicament queda com a investigat el jutge del cas Cursach, Miguel Florit, que està citat a declarar el proper dilluns 8 d’abril.

El mes passat, Juan Carrau havia estat imputat en qualitat d’inductor de possibles delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del dret al secret professional, i intercepció il·legal de comunicacions.

El TSJIB entén que Carrau, amb els seus informes de suport al control de les trucades dels periodistes i la confiscació dels seus mòbils, no va obligar al jutge Miguel Florit a dictar les actuacions on s’adoptaven aquestes mesures. “Si entenem que l’emissió del dictamen del fiscal és determinant de la decisió judicial estaríem negant un espai propi per a la decisió del jutge i, per tant, la seva independència”, argumenta.

Així doncs, el Tribunal ha estimat parcialment el recurs del fiscal superior de les Balears, Bartolomé Barceló, qui havia demanat que s’arxivés tot el cas, ja que al seu parer els fets no són constitutius de delicte, segons informa el Diario de Mallorca.