El Jutjat ha resolt que l’acomiadament disciplinari de Cristina Puig per part per la direcció de TVE a Catalunya va ser improcedent, segons va anunciar la periodista. “El jutge m’ha donat la raó. TVE no ha provat res del que va acusar-me a la carta d’acomiadament. Van mentir”, sentenciava en una piulada.

L’empresa havia justificat l’acomiadament fulminant per les contínues objeccions de Puig a les instruccions rebudes, per la negativa a seguir les directrius relacionades amb el mode d’efectuar algunes gravacions, i per desobeir ordres.

La periodista, que va rebre el suport del Consell d’Informatius de TVE, va mostrar-se en desacord amb les causes i les formes de la seva sortida, admetent els desacords per les ingerències que es patia al programa El debat de La 1. Un mes abans de l’acomiadament, al desembre, Puig s’havia queixat als seus superiors per la manca de pluralitat en els convidats al programa de debat i havia mostrat objeccions sobre la conveniència de realitzar determinades entrevistes. 

El president de RTVE, José Antonio Sánchez, va anar més enllà i va acusar Puig de protagonitzar “reiterats actes d’indisciplina i desobediència”, consistents en el qüestionament als seus superiors dels continguts proposats per a El debat de La1, “arribant fins i tot a vetar algun dels entrevistats suggerits per participar”, va escriure a l’abril en resposta parlamentària.

“Els menyspreus d’aquesta treballadora amb la direcció de TVE a Catalunya s’ha aguditzat els últims mesos, al rebutjar la presentadora el canvi de format del programa, decidit en la present temporada. El seu permanent enfrontament amb els seus superiors ha contaminat el clima laboral de TVE a Catalunya, fins al punt que la pròpia treballadora es permetia el luxe de criticar l’empresa per a la qual treballava i els seus superiors i companys davant de convidats i analistes de l’espai que ella mateixa presentava”, afegia el president de RTVE.

Cristina Puig va respondre assegurant que les paraules de Sánchez eren “mentides” i va acusar l’ens públic d’endegar una “campanya mediàtica” que embrutava la seva imatge. Per rebatre les acusacions del president de RTVE va explicar que el programa venia fet de direcció i que ella “no tenia dret a res”, només a presentar, i que quan li comunicaven els analistes que participarien mostrava les seves “discrepàncies” per considerar que “les taules eren desequilibrades”.

En declaracions a El món a RAC1, Puig va afirmar que se l’havien volgut “treure del mig” davant un any electoral com aquest 2015, i que si no ho havien fet al final de la temporada anterior havia estat perquè la seva filla tenia set mesos i hauria estat un acomiadament improcedent.

Tot i que la direcció hauria esperat uns mesos més per poder executar un acomiadament disciplinari, al final el Jutjat ha sentenciat igualment que la sortida de Cristina Puig era improcedent. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram