Nou capítol en l’acomiadament de Cristina Puig. El president de RTVE, José Antonio Sánchez, ha justificat la seva sortida carregant durament contra la periodista. Aquesta, per la seva part, s’ha defensat sense mossegar-se la llengua acusant Sánchez de mentir.

En resposta escrita a una pregunta del diputat socialista Germán Rodríguez, el president de RTVE afirma que la rescissió de Puig s’ajusta a les causes estipulades en l’acomiadament disciplinari, ja que “l’incompliment dels seus compromisos contractuals han estat recurrents des de fa més de mig any”.

Així, José Antonio Sánchez afirma que Puig va protagonitzar “reiterats actes d’indisciplina i desobediència”, consistents en el qüestionament als seus superiors dels continguts proposats per al programa El debat de La1, “arribant fins i tot a vetar algun dels entrevistats suggerits per participar”.

En el seu escrit, el president de l’ens acusa la periodista barcelonina d’haver-se negat a “realitzar entrevistes fora del plató” i d’haver mantingut en diverses ocasions “una conducta inadequada cap al personal tècnic de RTVE, al qual ha tractat amb arrogància i menyspreu”, segons Sánchez.

“Els menyspreus d’aquesta treballadora amb la direcció de TVE a Catalunya s’ha aguditzat els últims mesos, al rebutjar la presentadora el canvi de format del programa, decidit en la present temporada. El seu permanent enfrontament amb els seus superiors ha contaminat el clima laboral de TVE a Catalunya, fins al punt que la pròpia treballadora es permetia el luxe de criticar l’empresa per a la qual treballava i els seus superiors i companys davant de convidats i analistes de l’espai que ella mateixa presentava”, afegeix el president de RTVE.

La resposta de Puig

Per la seva part, Cristina Puig s’ha mostrat “sorpresa i enfadada” per l’escrit de José Antonio Sánchez i ha dit que les seves paraules eren “mentides”. Segons la periodista, la cadena ha endegat “una campanya mediàtica utilitzant aquest afer lamentable i penós que es resoldrà als tribunals”.

En declaracions a El món a RAC1, on ha respost les diferents acusacions de Sánchez, Puig ha remarcat que els arguments del president de RTVE no constaven en la seva carta d’acomiadament, i que tot plegat embrutava la seva imatge.

Sobre la seva conducta amb el personal tècnic, Puig ha assegurat que li mereixen un “reconeixement majúscul”, perquè sense ells la seva feina no existiria, i que més enllà de poder-hi haver “petites coses del dia a dia”, el seu tracte sempre havia estat “exquisit i correcte”.

Quant al veto als continguts, Cristina Puig ha assegurat que el programa venia fet de direcció i que ella “no tenia dret a res” i l’únic que feia era presentar. També ha admès que, un cop li comunicaven els analistes que anirien al programa, mostrava les seves “discrepàncies” per considerar que “les taules eren desequilibrades”. En canvi, ha explicat que havia volgut portar diputats amb representació parlamentària com David Fernández, de la CUP, i que no l’havien deixat.

Sobre les crítiques al nou format del programa, la periodista ha assenyalat que, quan li van comunicar que no es faria política (cosa que finalment no ha passat), va comentar que li “sabia greu” la decisió en un any ple de cites electorals, i que aquesta havia estat l’única crítica.

Puig considera evident que, sent aquest un any electoral i “complicat”, se la volien “treure del mig”. A més, durant l’entrevista a El món a RAC1, també ha explicat que, al setembre, quan li van explicar el canvi de format, li van comunicar que al final de la temporada passada se la volia acomiadar. La periodista creu que si no ho van fer aleshores va ser perquè la seva filla tenia set mesos i hauria estat improcedent, motiu pel qual haurien esperat uns mesos més. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram