Eladio Jareño.El Consell d’Informatius de TVE ha mostrat la seva “disconformitat i preocupació” per l’acomiadament fulminant de la periodista Cristina Puig, i el relaciona amb el nomenament al novembre com a director de TVE Catalunya d’Eladio Jareño, fins aleshores cap de comunicació del PPC.

L’òrgan entén que l’acomiadament disciplinari de Puig “afecta directament al dret” recollit en el manual d’estil que “els professionals de RTVE tenen el deure d’oferir als ciutadans una informació rigorosa, neutral, imparcial, plural i independent de qualsevol grup polític, econòmic o de pressió”. 

Segons l’empresa, ha acomiadat la periodista per les seves discrepàncies respecte a les directrius de la direcció i a un suposat enrariment de l’ambient laboral. Més concretament, per les contínues objeccions de Puig a les instruccions rebudes, per la negativa a seguir les directrius relacionades amb el mode d’efectuar algunes gravacions, i per desobeir ordres.

Al desembre, Cristina Puig s’havia queixat als seus superiors per la manca de pluralitat en els convidats al programa de debat i havia mostrat objeccions sobre la conveniència de realitzar determinades entrevistes. 

La periodista barcelonina, que es va incorporar a la cadena pública el 2009 i tenia contracte indefinit, va negar les acusacions: “L’empresa té tota la potestat de fer-me fora, però aquests motius que esgrimeix no són certs. He tingut molts desacords per les ingerències que patíem, però les queixes s’han quedat sempre als despatxos i ben poques vegades es pot haver inferit la meva ideologia en el debat. I, en tot cas, mai m’havien expedientat ni havien avisat que em despatxarien”, assegurava en declaracions a l’Ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram