Els nou treballadors acomiadats de betevé al juliol s’han dirigit a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar-li que intercedeixi en el conflicte laboral. “No es pot ser neutral i mirar cap a una altra banda en qüestió dels drets de les persones ni amb la gestió dels diners de la ciutadania. Esperem que sigui fidel als seus orígens d’activista, ens faci costat, i lluiti per la nostra readmissió”, insten en una carta oberta.

En la missiva, critiquen el director del mitjà, Sergi Vicente, i també el consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal gestora de betevé, als qui acusa d’“incapacitat manifesta”. Els afectats rebaten els motius econòmics i d’organització argumentats per justificar el seu acomiadament, que consideren “un acte intimidatori per acovardir la plantilla”.

Privatització de continguts no informatius

Els treballadors afirmen que el projecte de Vicente, reelegit al març, passa per “la privatització de la redacció de programes”. Així, expliquen que en les cartes d’acomiadament la direcció argumentava que “es va decidir la conveniència d’avançar cap a un altre tipus de model de gestió que contemplés la internalització dels serveis informatius i dels serveis tècnics, mentre que l’encàrrec dels programes i els continguts no informatius, des de la producció de ficció fins als programes de divulgació, entreteniment, cinema es continuaria fent a través productores externes, com no podia ser d’altra manera”.

Els nou treballadors acomiadats defensen que, des de la internalització de la plantilla, betevé “té el personal necessari” per realitzar programes no informatius, però tot i així “l’encarrega a empreses externes”.

En aquesta línia, subratllen que la direcció del mitjà, amb el vistiplau del consell d’administració, “ha optat per malbaratar recursos públics desmantellant la redacció de programes no informatius, sovint reassignant personal a informatius, amb l’objectiu de tornar a privatitzar el model. Desballestant l’àrea de programes es justifica la privatització”. El resultat, afegeixen, és “una sobreproducció de notícies a informatius que sovint no troba difusió, en detriment de continguts que serien vertebradors de la indústria cultural de Barcelona”.

Els nou treballadors consideren que l’Ajuntament, a través del consell d’administració de betevé, hauria “d’haver triat un projecte i un director amb la capacitat suficient com per gestionar els recursos existents enlloc d’escollir el camí dels acomiadaments, la privatització i el malbaratament de diners públics”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram