El proper divendres es faran públics els guanyadors de la tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, atorgats per la demarcació gironina del Col·legi de Periodistes i per la Diputació de Girona, per als quals el jurat ja ha determinat els finalistes de les diferents categories entre els 93 treballs presentats.

En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, els finalistes són el reportatge Un empordanès a la cort de Hassan II, de Jordi Carreras, publicat a la Revista de Girona; la sèrie Gironins al món, d’Alfons Petit, publicada al Dominical del Diari de Girona, i l’article Esclaves de la llibertat, de Tura Soler, publicat a la Revista de Girona.

Els finalistes al guardó al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o TV en línia, són els programes: Camí gironí de Sant Jaume, de Francesc Ahumada i Jordi Carreras, emès a Televisió de Girona; Somnis atrapats, de Marc Faro i Anna Teixidor, emès al 33, i Pensió completaReconstruint el turisme en clau femenina, dirigit per Amaranta Gibert i emès a Canal Català.

En la categoria de fotografia, el jurat ha escollit com a finalistes les fotos Els joves de l’encenedor, de Pere Duran; Ryanair es difumina, de Joan Castro, i la sèrie L’esprint final de Mas, d’Eddy Kelele.

Pel que fa al premi a la millor informació digital, els finalistes elegits pel jurat són la televisió per Internet Sies.tv, el diari digital AraGirona.cat, i el periòdic digital de Santa Eugènia de Ter Eldimoni.com.

Pel que fa al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio, com que només es van presentar tres treballs, el guanyador es proclamarà el mateix dia de la cerimònia.

Dos premis deserts

Finalment, el jurat ha decidit no atorgar el premi al millor projecte sobre comunicació, perquè l’únic treball presentat no s’ajustava a les bases de la convocatòria. Igualment, s’ha declarat desert el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional.

Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

El lliurament dels premis tindrà lloc aquest divendres, a les 20.30 h, a l’Auditori Palau de Congressos de Girona.