El Govern ha presentat un Projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 que preveu una aportació de 243,5 milions d’euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Són 3,4 milions més que en els pressupostos de 2020 (els darrers aprovats per l’Executiu). Els dos darrers exercicis, però, la CCMA ha comptat amb 6 milions aportats pel Departament de Cultura per a la producció d’obra nova audiovisual.

En tot cas, el consell de govern de la CCMA havia reclamat que l’aportació de la Generalitat s’incrementés fins als 292,1 milions d’euros, 52 més que els dos darrers anys. Una petició que no ha estat atesa en el projecte de pressupostos de la Generalitat.

Al setembre, la vicepresidenta i presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va explicar en la comissió de control parlamentari que l’augment es destinaria en gran part a producció audiovisual independent, per continuar nodrint les graelles de televisió i ràdio, però també per a continguts digitals.

Segons Llorach, el dèficit d’inversió en producció aliena dels darrers anys havia estat “pal·liat en part” amb els 12 milions provinents del Departament de Cultura (6 l’any passat i 6 més aquest), una quantitat que “no és suficient”.

En seu parlamentària, Llorach va defensar que perquè la Corporació torni a ser “impuls i motor” del sector audiovisual del país calia aquest increment en l’aportació, i que sigui estable. Des de la CCMA es considera que l’augment de 52 milions sol·licitat és “el mínim” que necessita per tirar endavant la seva missió de servei públic.