El comitè d’empresa i el consell professional d’informatius de TV3 consideren que la conversa de Pilar Rahola i David Madí intervinguda per la Guàrdia Civil i publicada per El Periódico constata “el concepte patrimonial que tenen dels mitjans de comunicació públics”.

En un comunicat conjunt, recorden que han denunciat reiteradament “les ingerències del poder polític per mirar d’apropiar-se d’espais i d’antena” de la cadena. “Lamentem el desfici pel control de TV3, deixant de banda el seu caràcter de mitjà públic al servei de la ciutadania”, assenyalen.

Els professionals de TV3 recorden que els partits, siguin o no al govern, tenen espais per confrontar les seves idees i propostes; i que les formacions amb representació parlamentària també tenen espais per fiscalitzar la gestió i la programació dels mitjans públics.

En paral·lel, recalquen que hi ha eines per “fer infructuosos els intents d’introduir biaix partidista” als mitjans públics. En aquest sentit, insten de nou a aplicar la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual –aprovada per unanimitat l’octubre de 2019 i en vigor des de novembre de l’any passat– i a renovar el seu consell de govern.

Finalment, el comitè d’empresa i el consell professional d’informatius de TV3 lamenten “la repetició d’un esquema de filtracions tristament habitual: en el marc d’una causa, la Guàrdia Civil punxa telèfons i enregistra hores de converses privades. Més endavant, fragments de les converses que no tenen res a veure amb la causa són pertinentment empaquetades i filtrades”.

En el cas de la gravació de Rahola i Madí, entenen que la conversa s’ha filtrat “amb vocació de causar perjudicis polítics i sense cap mena d’interès a millorar els mitjans de comunicació públics de Catalunya”.