Malgrat els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Sigrid Gras i Jordi Borda, són “vells coneguts que coneixen l’empresa des de fa anys”, els comitès d’empresa i els consells professionals han advertit que seran “exigents amb el desenvolupament de la seva feina i els projectes necessaris per fer avançar els mitjans”.

Els diferents òrgans de la ràdio i la televisió públiques recorden que, a partir de setembre, Gras i Borda hauran de formar els seus equips i elegir les noves direccions d’informatius. Unes designacions que se sotmetran a un referèndum no vinculant de les plantilles, tal com estableix l’estatut professional.

Els representants dels comitès d’empresa i els consells professionals van aprofitar la trobada amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals d’aquest dilluns per demanar més “recursos humans i tècnics” per produir la programació de tardor. En aquest sentit, recorden que TV3 mantindrà tots els programes en directe d’aquesta temporada i sumarà la producció d’un nou late show diari.

El Grup Barnils aprova els nomenaments

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha expressat satisfacció amb la tria de Gras i Borda, ja que el consell de govern de la CCMA ha assumit el criteri del comitè d’experts, que va atorgar la millor valoració a les candidatures dels nous directors.

“Entenem que els perfils de Sigfrid Gras i Jordi Borda, per trajectòria i compromís amb els mitjans públics del país, estan capacitats per fer la feina encarregada amb independència i professionalitat en un moment de canvi per adaptar la CCMA i les seves plataformes al context de competència i urgència lingüística”, apunta en un comunicat.

Sobre la configuració dels segons nivells, el Grup Barnils espera que “no hi hagi ingerències dels partits” i que els responsables de les diferents àrees es puguin triar d’acord amb els criteris professionals de Gras i Borda.