Els consells professionals d’informatius i de programes de TV3 i el consell professional de Catalunya Ràdio han rebutjat l’assenyalament de periodistes, tant per l’aparició dimarts a Barcelona d’uns cartells anònims com per l’article de dijous publicat a El Español.

“Condemnem amb tota l’energia l’assenyalament de periodistes i articulistes. La llibertat d’opinió, expressió i informació són fonaments d’una societat democràtica. Silenciar periodistes, tancar diaris o fer llistes negres d’informadors són atacs a aquests fonaments”, diuen els consells professionals en un comunicat on se solidaritzen amb les persones assenyalades.

Els cartells anònims de dimarts titllaven de “terroristes de la informació al servei de l’Ibex” Xavier Sardà, col·laborador d’El Periódico i laSexta; Joan Guirado, periodista d’OKDiario; Mayka Navarro, periodista de La Vanguardia; Xavier Rius, director d’e-notícies; Laura Fàbregas, redactora de Crónica Global, i Estefania Molina, col·laboradora de laSexta.

En l’article d’El Español s’assenyala com a “genets de l’odi de TV3” el seu director, Vicent Sanchis; la col·laboradora Pilar Rahola; Toni Soler, director i presentador del programa Està Passant; Cristina Puig, conductora de Preguntes freqüents; Lídia Heredia, presentadora d’Els matins; Xavier Graset, del Més 324, i el director d’estratègia i recursos humans de la CCMA, Andreu Joan Martínez.

Els consells professionals de TV3 i Catalunya Ràdio també critiquen la banalització dels termes terrorisme, en el primer cas, i odi, en el segon.