Les plantilles d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es han rebutjat el nomenament d’Enric Hernàndez com a director d’informació i actualitat de RTVE, un càrrec de nova creació. Els professionals s’han pronunciat en un referèndum en què el periodista català ha rebut 419 vots contraris (el 65% dels participants), 131 en blanc (20,3%) i 95 a favor (14,7%).

La participació en la consulta, que no és vinculant, s’ha quedat en el 20,1% del cens (645 treballadors de 3.211). Aquesta baixa participació ha estat lamentada pels consells d’informatius de TVE, RNE i RTVE.es, que en el seu moment ja van rebre amb reserves el nomenament d’Hernàndez.

“La baixa participació hauria de fer reflexionar la direcció sobre la confiança que als professionals els mereix una figura amb unes atribucions que semblen pensades per a una redacció única que, a dia d’avui, no existeix”, alerten en un comunicat.

A més, els CdI rebutgen que un canvi en l’organigrama d’aquesta envergadura l’executi una direcció “provisional i interina” mentre s’espera la resolució del concurs públic per escollir el nou consell d’administració, que es troba empantanegat.