La plataforma de treballadors Ràdio Sabadell Diu Prou celebra que l’Ajuntament hagi obert la porta a una negociació col·lectiva amb la mediació d’un agent extern. Així s’hi ha compromès el consistori arran del conflicte laboral encès des de fa mesos, el qual va forçar el regidor de Comunicació, Miquel Soler, a renunciar com a responsable polític de Ràdio Sabadell, tasca que va ser assumida per la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Esports, Marisol Martínez.

De tota manera, des de Ràdio Sabadell Diu Prou expliquen a Línia Vallès que encara no han tingut cap mena de tracte amb la regidora i que esperaran uns dies abans d’emetre un comunicat per abordar el tema.

A més de celebrar l’anunci d’una mediació externa entre la plantilla i l’Ajuntament que analitzarà la situació de l’emissora, la plataforma veu amb bons ulls que el consistori enceti un diàleg per negociar un conveni de cara als pressupostos del 2018. “Ha de ser un conveni adaptat a les necessitats de Ràdio Sabadell”, diuen.

La plataforma també veu “un canvi positiu” a l’hora de relacionar-se amb l’empresa. “Carme Matamala segueix com a cap d’operacions, però no ens hem reunit amb ella, sinó amb la gerent, Berta Trullàs”. Al febrer, l’oposició en bloc va presentar una moció en què demanava el cessament de Matamala, entre altres punts, com la readmissió del cap tècnic acomiadat, Manolo Guerrero. El text, però, va ser tombat per l’equip de govern.

Amb tot, Ràdio Sabadell Diu Prou segueix reclamant la readmissió de Guerrero. “Volem que es declari nul un acomiadament que considerem injust, però això ja depèn només de la justícia”, diuen. La plataforma suma gairebé 1.200 adhesions al manifest que reclama una emissora pública “lliure plural i rigorosa”.