Aquest dimecres s’ha obert la convocatòria de subvencions estructurals de 2014 per a emissores de ràdio en català o aranès de titularitat privada. Enguany la dotació és de 567.000 euros, un 2,16% superior als 555.000 de la convocatòria de 2013. El termini per presentar sol·licituds finalitza el 4 de juny.

Com en el cas dels ajuts a les televisions, en les bases per a les ràdios s’ha modificat el sistema de càlcul de l’import a atorgar per la manca de dades d’audiències dels mitjans de proximitat arran de la unificació del Baròmetre i l’EGM.

Per aquest motiu, la Secretaria de Comunicació ha suprimit el criteri de suport a la difusió basat en les audiències del Baròmetre –si bé es manté el criteri per a les que tinguin dades auditades per entitats certificadores externes–, i ho compensa reforçant suport a la producció pròpia per a aquells mitjans que no disposin de dades.

Així, en el cas de les emissores que aportin dades d’audiència, el coeficient multiplicador passa de 0,015 a 0,05, mentre que per a les que no disposin de dades el coeficient en concepte de suport a la producció pròpia incrementa d’11 a 12 euros per hora d’emissió.

La Secretaria de Comunicació ha adoptat aquesta decisió després de simular diversos escenaris amb les dades d’imports atorgats l’any passat, considerant que poden ser semblants a les que els sol·licitants presentaran en l’actual convocatòria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram