La 22a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català guardonarà Entreacte, L’Ebre, Segre i Núvol com a millors publicacions en les modalitats de revista, premsa no diària, premsa diària i digital.

Enguany, el jurat ha atorgat el premi a la millor revista a Entreacte, editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya. El veredicte subratlla “l’excel·lència de la revista que, amb una llarga trajectòria, aprofundeix en tots els vessants del teatre i també abraça el sector audiovisual”. A més, valora “l’excel·lència dels continguts, amb crítiques de nivell i amb la visió d’experts en els temes especialitzats que tracta”.

En la categoria de premsa no diària, el jurat ha distingit el setmanari L’Ebre per “ser l’altaveu de les Terres de l’Ebre”. També ressalta que “ha esdevingut un exemple de cohesió territorial durant 21 anys, amb una àmplia penetració a les comarques del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Ribera d’Ebre”.

Per la seva part, en la modalitat de premsa diària, s’ha guardonat Segre “com a diari comarcal que se situa al mateix nivell periodístic dels diaris generalistes de tirada nacional”. El jurat valora “el seu esforç per cobrir amb rigor l’actualitat de les comarques de Lleida i el Pirineu des de fa 40 anys”.

Finalment, en digital es premia Núvol “per la seva proposta cultural, per la seva trajectòria i per ser l’únic mitjà de comunicació digital en català enfocat a la cultura”. El jurat considera que el mitjà ofereix “continguts excel·lents, amb una visió eclèctica que combina l’actualitat, com cròniques o crítiques, amb articles en profunditat”. El veredicte indica que Núvol, amb deu anys de vida, “ha sabut créixer i madurar com a projecte”.

La 22a edició de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que organitza l’APPEC Editors de Revistes i Digitals tindrà lloc el 29 de novembre a l’Espai Endesa de Barcelona.

Durant la vetllada també es guardonaran reportatges de la Directa, La Comarca d’Olot i l’Ara.

A més, l’APPEC concedirà el Premi de Comunicació a TV3 per l’aposta d’Eufòria; el Premi Cultura a Softcatalà, i el Premi Societat a les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar.