Exterior.cat, el diari digital que explica què fa Catalunya al món, compleix tres anys de vida des de la seva posada en marxa el 21 de gener de 2019. En els últims 12 mesos, la publicació ha superat les 400.000 pàgines vistes segons Google Analytics i ha ampliat a 175 el nombre de països amb lectors que segueixen el diari.

Un dels trets característics d’Exterior.cat és el de connectar informativament la xarxa que formen més d’un centenar de casals catalans arreu del món. L’editor-administrador del Grup Comunicació 21, David Centol, assegura que “hem consolidat Exterior.cat en sintetitzar la cobertura informativa dels casals catalans agrupats per tots els continents; tenim lectors de més de 175 països diferents i la comunitat segueix creixent”.

En aquest sentit, Centol subratlla que “l’equip liderat pel periodista Quim Miró ha sabut cobrir, diàriament, una demanda informativa des d’una òptica diferent i complementària a la dels altres periòdics digitals catalans”. Recentment, la redacció d’Exterior.cat es va reforçar amb la incorporació del periodista Josep Solano, que resideix a Tòquio i també és corresponsal d’El Punt Avui a l’Àsia-Pacífic.

El cap de continguts d’Exterior.cat, Quim Miró, va ser distingit el passat novembre per la seva tasca de projecció de la llengua i la cultura catalanes al món des dels Estats Units per l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana. El representant de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), Antoni Montserrat, va assegurar en l’acte de lliurament que “Exterior.cat ha contribuït a aglutinar l’acció de la Catalunya exterior”.

Suport a l’emprenedoria catalana internacional

La prioritat d’Exterior.cat també passa per contribuir a donar visibilitat a l’acció exterior de la Generalitat, especialment de les seves delegacions i d’ACCIÓ, l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa. Un altre dels seus objectius és seguir el procés d’internacionalització de les empreses catalanes.

“Exterior.cat està desenvolupant el seu pla estratègic per als propers dos anys, on es continuarà reforçant i potenciant la cobertura informativa en l’àmbit econòmic internacional i la secció d’opinió”, assenyala l’editor David Centol. En aquest sentit, afegeix que “és la nostra prioritat informativa donar visibilitat i acompanyament a les empreses catalanes a l’exterior, molt especialment a les petites i mitjanes empreses i als seus emprenedors”.

Exterior.cat és la publicació número 25 que edita el Grup Comunicació 21, líder a l’àrea metropolitana amb els periòdics de proximitat en paper i digital Línia.