Exterior.cat i Ràdio Amèrica Barcelona uneixen esforços i a partir d’ara compartiran continguts en la difusió de la Catalunya exterior. La prioritat és connectar informativament la xarxa que formen més d’un centenar de casals catalans arreu del món.

Fa 15 mesos que Exterior.cat, del Grup Comunicació21, va posar en marxa el seu projecte digital. En aquest temps s’ha consolidat amb 90.000 usuaris únics, suma lectors de 150 països diferents i ha superat les 300.000 pàgines vistes, pendent de la darrera certificació d’OJDinteractiva.

RAB Ràdio és una emissora online feta des de Barcelona i diverses capitals americanes amb el segell del periodista Germà Capdevila. El projecte va endegar el gener passat, s’adreça als més de 150.000 catalans que viuen a Amèrica, i basa la seva programació en la música, l’esport i la cultura catalanes.

“L’acord servirà per compartir continguts amb una fórmula radiofònica nova i molt llaminera, i això farà que enfortim l’objectiu d’explicar què fa Catalunya al món a una audiència molt arrelada”, subratlla el cap de continguts d’Exterior.cat, Quim Miró.

“Per a un projecte encara incipient com RAB Ràdio és un privilegi comptar amb la complicitat del portal de notícies de referència de la Catalunya exterior. Les nostres audiències es retroalimenten i, en aquest cas, els esforços no se sumen sinó que es multipliquen”, apunta Germà Capdevila.