Google ha anunciat la posada en marxa a finals d’any d’un programa de llicències per pagar als mitjans de comunicació per continguts d’alta qualitat. D’entrada s’ha arribat a acords de col·laboració amb mitjans locals i estatals d’Alemanya, Austràlia i Brasil, i en els propers mesos s’ampliarà a més països.

“Aquest programa ajudarà els mitjans participants a monetitzar el seu contingut a través de millors formes de creació i distribució de notícies que permeti les persones aprofundir en històries més complexes, mantenir-se informades i accedir a un món de temes i interessos molt diversos”, destaca Brad Bender, vicepresident de producte i notícies de Google.

A través d’aquest programa de llicències, Google pagarà les editores perquè els usuaris puguin accedir de forma gratuïta a continguts de pagament que es trobin al web d’un mitjà. “Això permetrà que els mitjans amb continguts de pagament augmentin la seva audiència i tinguin l’oportunitat de fer arribar les seves notícies a persones que normalment no les veurien”, ressalta Bender.