El consell d’administració d’Informació i Comunicació de Barcelona, l’empresa municipal que gestiona betevé, ha refermat el seu “ple suport i confiança” en el director Sergi Vicente, arran del rebombori generat després que la plantilla exterioritzés la seva pèrdua de confiança en la direcció.

En un comunicat, el consell d’administració també corrobora la seva “convicció” que el model d’oferta informativa i audiovisual multipantalla amb el qual va ser escollit Vicente fa quatre anys “és el més adequat per garantir que betevé mantingui el seu caràcter de servei públic, ambiciós i plural”.

En aquest sentit, l’empresa afegeix que les línies bàsiques d’actuació executades per la direcció de betevé “han anat encaminades de manera correcta a assolir aquest model oportú i necessari, malgrat un context d’enormes dificultats organitzatives, laborals i econòmiques”.

Finalment, el consell d’ICB assenyala que, per garantir la continuïtat i la viabilitat d’uns mitjans “ambiciosos, plurals, innovadors i amb vocació plena de servei públic”, són imprescindibles les següents quatre condicions:

  • Adaptar-se plenament a les transformacions en el consum d’informació, que suposa creixements de públics en altres pantalles, a més de les tradicionals.
  • Aconseguir un equilibri raonable entre els recursos públics que es destinen a personal i estructura i els que es destinen a programació, producció, recerca i col·laboració amb el teixit audiovisual de la ciutat i el país.
  • Mantenir el criteri de servei públic, vinculat amb els valors del pluralisme, el respecte als ciutadans, l’arrelament a la ciutat i a tots els sectors que la componen, la centralitat de la cultura i la formació i la cobertura de les necessitats informatives locals, en tots els àmbits, en un model de proximitat.
  • Incrementar els recursos públics destinats a ICB, per tal de poder fer front a les noves necessitats sense disminuir el nivell de qualitat i la seva ambició.