El Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma ha citat a declarar com a imputats l’exdirector general d’IB3, José Manuel Ruiz, i la cúpula directiva de la radiotelevisió balear, per presumpta prevaricació administrativa i malversació de fons públics al no respectar els principis de publicitat i concurrència.

La querella l’ha interposada per Canal 4, que acusa IB3 de competència deslleial per mantenir des de 2012 unes tarifes de publicitat un 96% per sota del preu del mercat. La cadena privada entén que d’aquesta manera es produeix una minva d’ingressos deliberada i una competència il·lícita amb diners públics.

A banda de Ruiz, que a l’octubre va deixar la direcció d’IB3 per presentar-se a l’alcaldia de Calvià pel PP, també han estat imputats el seu successor, Josep Maria Codony; la directora d’IB3TV, Mar Adrián; el gerent, Miguel Fabregat, i la resta del consell d’administració de l’ens: Onofre Martorell, Antoni Alcover, Pedro Orfila, Núria Ferrer, Francisco Ferrer, Maria Antònia Puiggrós i Margalida Alemany. Tots ells hauran de declarar al març davant la jutgessa que instrueix la causa, Cristina Pancorbo.

En el seu moment, IB3 va dir que la demanda era “interessada” i va assegurar que la seva política comercial no vulnerava la normativa. De fet, el passat octubre, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència va arxivar la denúncia presentada Canal 4 pels mateixos fets en no apreciar cap infracció.

Canal 4 és propietat de l’empresari immobiliari Jacint Farrús, imputat pel suposat finançament il·legal d’Unió Mallorquina. Una altra empresa seva Serveis Balears de Televisió (SBT), va gestionar els serveis informatius d’IB3 fins al febrer de 2011. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram