El conseller de Presidència balear i director general d’IB3 en funcions, Antoni Gómez, va confirmar aquest dijous que Jacobo Palazón serà el màxim responsable de la radiotelevisió pública de les Illes i que té “les mans lliures” per gestionar-la com consideri oportú.

Palazón serà nomenat “la setmana que ve”, si l’oposició recolza el nomenament (es necessiten dos terços del Parlament) o “en sis mesos”, quan amb una majoria simple del PP n’hi ha prou, segons va advertir Gómez davant la comissió de control d’IB3.

El pressupost es reduirà un 40-50%

De fet, Palazón té les funcions delegades de director general pel propi Gómez, i després de la comissió de control, va ser l’encarregat de traçar les línies de futur de l’ens. Així, va assegurar que el pressupost d’IB3, que enguany és de 57 milions d’euros, es reduirà entre un 40 i un 50% al 2012. Per això, es revisaran tots els contractes actuals per adequar-los a la “nova realitat” pressupostària i al deute de la radiotelevisió. Alguns d’ells, els que “no donen el rendiment esperat” o són “massa cars”, es cancel·laran.

El futurible director general de l’ens va explicar que la situació econòmica d’IB3 és “bastant complicada”, amb un deute amb els seus proveïdors que arriba als 78 milions d’euros. Per això, s’està treballant en l’elaboració d’un pla de viabilitat que “alleugi” el deute amb l’objectiu de posicionar-se de cara a futures negociacions amb els proveïdors.

Nous directors de la ràdio i la TV

A banda Jacobo Palazón ha nomenat els nou directors dels mitjans de l’ens. Mar Adrián serà la directora d’IB3 TV, mentre que Xavi Muntaner ho serà d’IB3 Ràdio. A més, Borja Rupérez ha estat nomenat director gerent de l’ens.

Els nomenaments arriben després d’anul·lar tres de les proves de selecció per optar a les places, que en principi s’havien de cobrir a través d’un concurs públic. Palazón va argumentar que aquests tres càrrecs són els únics que la llei permet designar a dit.

Segons Antoni Gómez, la resta de l’equip directiu passarà per un procés de selecció públic on s’avaluaran totes les candidatures, tot i que l’última paraula la tindrà el director general, va advertir.

Al setembre, els mitjans de les Illes ja havien filtrat els noms d’Adrián i Muntaner per als càrrecs, a més de la resta de directius. No obstant això, la llei del sector públic, que va entrar en vigor el juliol del 2010, fixa que els directius no són càrrecs de confiança i, per tant, han de sotmetre’s a un procés de concurrència pública.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram