Joan Maria Morros agafa el relleu de Neus Bonet (foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya).

Neus Bonet ha comunicat la seva renúncia al deganat del Col·legi de Periodistes de Catalunya per motius estrictament personals. La substituirà en el càrrec Joan Maria Morros, fins ara vicedegà. El relleu es formalitzarà a mitjan desembre.

Bonet ha aunciat la decisió en la junta de govern ordinària celebrada aquest dimecres. La periodista va ser escollida degana el març de 2014, i reelegida quatre anys després. Anteriorment havia estat vicedegana durant els quatre anys de Josep Maria Martí com a degà.

“Ha estat un honor liderar el Col·legi durant aquests anys que no han estat gens fàcils, en què hem hagut de donar-li la volta al Col·legi en molts aspectes, i sempre pensant en els interessos dels col·legiats i col·legiades i de l’ofici”, ha assenyalat Neus Bonet durant la reunió.

En la mateixa sessió, la junta de govern ha aprovat que, tal i com estableixen els estatuts del CPC, sigui Joan Maria Morros qui ocupi el càrrec de degà fins que es convoquin les properes eleccions, previstes d’aquí un parell d’anys.

Morros ha assenyalat que la junta de govern treballarà amb la voluntat de continuar amb la feina endegada per la degana, i que sempre ha estat compartida per la resta de membres. Això significa, ha afegit, “continuar en la defensa dels periodistes davant qualsevol tipus d’ingerències, coaccions i agressions, i reforçar el paper del Col·legi de Periodistes com a entitat que treballa per la defensa del periodisme a Catalunya”, entre d’altres.