L’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació ha escollit com a nou president el periodista Jordi Català, director d’anàlisi i explotació d’audiències de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Substitueix Marga Ollero, que va accedir al càrrec fa tres anys.

És el primer cop que el representant d’un mitjà de comunicació accedeix a la presidència de l’associació que s’encarrega de l’EGM. L’any passat, l’AIMC va modificar els seus estatuts per permetre-ho, ja que fins aleshores el càrrec estava circumscrit als representants de les agències de mitjans.

Així doncs, enguany els representants de premsa, ràdio, televisió, revistes i digital a la junta directiva van acordar presentar la candidatura de Jordi Català a la presidència per donar una nova mirada a l’AIMC, la qual ha estat aprovada per unanimitat.

La nova junta la completen els vicepresidents Santiago Pérez Otero (La Voz de Galicia) i Marta San Pedro (Dentsu Aegis), i els vocals Alfonso Sánchez (Publics Media), Marta Sáez (OMG), José María Moix (Onda Cero), Sandra Prósperi (Hearst), Javier Martínez (Grupo Godó Digital), Pablo J. Pérez (Google), Jon Artolozaga (Group M) i Pilar Merchante (IPG Media Brands).

Trajectòria

Jordi Català es va incorporar a Catalunya Ràdio el 1989, i tres anys més tard va formar part de l’equip fundacional de Catalunya Informació. El periodista ha estat subdirector d’informatius a Catalunya Ràdio i cap de programes en dues etapes (1996-2004 i 2012-2016). De 2004 a 2012 va ser responsable d’audiències a Catalunya Ràdio, i des de fa sis anys és el director d’anàlisi i explotació d’audiències de la CCMA. El periodista va iniciar la seva carrera professional als 80 a Ràdio Cornellà i Ràdio Minut.

Des e 2003, Català ha estat molt vinculat al sector dels mitjans i les audiències. Ha estat representat de la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics a l’AIMC, ha format part de la comissió tècnica de l’Associació durant vuit anys, i durant quatre anys ha estat representant de les ràdios a la junta directiva. Actualment és el coordinador del grup de TV a l’AIMC, el representant de les televisions a la junta, i el representant de ràdios i televisions en la comissió de seguiment del concurs per al mesurament digital a Espanya.