El Punt Avui no és l’únic que va canviar de seu a Barcelona la setmana passada. Dijous, l’Agència Catalana de Notícies va deixar la Via Laietana i es va traslladar al recinte de la Maternitat, la seu de La Xarxa de Comunicació Local (Travessera de les Corts, 131-159).

La mudança és una de les mesures adoptades per la direcció per reduir la despesa arran de la retallada pressupostària del 25%, la qual també va implicar diversos acomiadaments.

El fet que l’ACN i La Xarxa comparteixin seu es pot interpretar en clau de futur. Al febrer, el conseller delegat de la XAL, Francesc Pena, i el director de l’agència, Joan Maria Clavaguera, van coincidir en què havien de treballar en una “direcció unificada” per optimitzar recursos, i  van apostar per “prémer l’accelerador” per aconseguir treballar conjuntament.

Al maig, però, Clavaguera va explicar a Comunicació 21 que l’operació estava en guaret, malgrat mostrar-se convençut que a llarg termini s’acabaria produint la fusió per poder ser sostenibles.