La Junta Electoral Central va desestimar la setmana passada el recurs presentat per Vox contra el pla de cobertura informativa de RTVE, que preveia un debat el 22 d’abril amb els quatre principals grups parlamentaris –PSOE, PP, Ciutadans i Podem–, i per tant sense la participació del partit d’ultradreta (debat finalment cancel·lat per la negativa a assistir-hi del president espanyol, Pedro Sánchez).

Per una banda, la JEC recorda  que, en les darreres eleccions al Congrés dels Diputats, Vox només va obtenir  un 0,2% dels vots vàlids. I per l’altra remarca que la formació ultra no compleix la condició de ‘grup polític significatiu’ contemplada en la Llei electoral per als partits sense representació parlamentària.

La Junta recorda que per tenir aquesta consideració la LOREG exigeix un nombre de vots igual o superior al 5% en recents processos electorals, i que aquest percentatge s’hagi aconseguit en l’àmbit territorial del mitjà de difusió.

Així doncs, Vox podria ser considerat com a ‘grup polític significatiu’ en la cobertura de mitjans d’Andalusia, on en les darreres eleccions va obtenir un 10,92% de vots, però no en la de RTVE per a tot l’Estat.