Coincidint amb la reunió setmanal del Consell Executiu, aquest dimarts la plataforma Mitjans en Lluita va organitzar una acció reivindicativa a l’entrada del Palau de la Generalitat, on es va formar un passadís per rebre els consellers. La majoria d’ells, però, ja havien entrat al Palau a l’hora que es va iniciar la protesta, o bé ho van fer per altres portes.

Vestits amb les samarretes taronges, color amb el qual s’identifica aquesta nova marea, i sota el lema “sense informació no hi ha llibertat”, els periodistes concentrats van protestar contra els acomiadaments, les retallades i la precarietat que colpegen el sector.

Després, en la roda de premsa posterior per informar dels acords de Govern, les samarretes taronges dominaven la sala. El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, al final de la seva compareixença va assegurar que la protesta no l’havia deixat “indiferent”, i va expressar la seva “comprensió” pels motius de la protesta.

“Un país sense política i sense mitjans de comunicació no té cap futur”, va afirmar Homs als presents. A més, el portaveu del Govern va valorar que Mitjans en Lluita incorpori “un element de com s’ha de fer autocrítica per situar-se millor davant de la societat”.