Girona FM, la nova ràdio municipal de la ciutat, ha iniciat les emissions aquest dimarts al 92.7 del dial amb una entrevista a l’alcaldessa, Marta Madrenas. Durant aquesta primera setmana, l’emissora ha confeccionat una graella especial amb taules rodones sobre diverses temàtiques, conduïdes pel periodista Jordi Grau i amb la participació d’agents socials, polítics, culturals i econòmics i entitats de la població.

La programació s’anirà ampliant progressivament. La setmana que ve s’incorporen un magazín matinal presentat per Miquel Fontova, Més Girona (de 9 a 12 h), i l’informatiu diari conduït per Victòria Pastor (13 h). A mitjan desembre arribaran a la graella un magazín esportiu, un altre de cultural, el programa La ràdio a l’escola, i un espai dedicat a la Universitat de Girona. I al gener s’iniciaran les retransmissions esportives.

La producció pròpia de Girona FM representarà el 40% del total. L’emissora completarà la graella amb continguts de la Xarxa de Comunicació Local, a més de reservar un espai per a programes de persones radioaficionades.

Servei externalitzat

El servei de producció, realització, edició i emissió de programes de Girona FM està externalitzat a Montcau Produccions, que a finals d’agost es va adjudicar el concurs públic al ser l’única empresa que s’hi va presentar. El contracte és per dos anys i el preu de 260.468,76 euros (sense IVA). Montcau és l’operadora de Digital Hits FM i també gestiona altres emissores municipals, com ara la veïna Ràdio Sarrià.

L’anterior emissora de la ciutat, FeM Girona, va deixar d’emetre el 30 de juny de 2018 un cop va acabar el contracte amb la productora Girona Ràdio, que va criticar el minvant pressupost que l’Ajuntament destinava al servei. Per la seva part, el govern municipal va cedir provisionalment la gestió de l’emissora a Televisió de Girona, tasca que va finalitzar a principis d’estiu.

El consistori va descartar municipalitzar la ràdio per considerar que el cost econòmic era inassumible, i va optar l’externalització del servei. Les condicions del concurs no van convèncer ni Girona Ràdio ni Televisió de Girona per presentar-s’hi.