El jutge Miguel Florit ha ordenat la devolució dels telèfons mòbils i el material informàtic requisats als periodistes Blanca Pou, d’Europa Press, i Kiko Mestre, de Diario de Mallorca. El Jutjat va avisar els dos periodistes via telefònica que ja podien recollir el material confiscat, però els seus representants han demanat que la resolució es notifiqui “de manera adequada” i cintant-los indicant “dia i hora” per executar la devolució.

A més, s’insta el Jutjat a presentar un informe sobre “la realització o no de qualsevol obertura, inspecció, examen, registre, còpia o manipulació” dels dispositius. Més concretament, es demana “el lloc o llocs on han estat dipositats els objectes”, així com “les persones que hi hagin tingut accés”. Finalment, també se sol·licita que, en cas que s’haguessin obert els dispositius, “s’informi per escrit de quines dades han estat extretes, copiades i/o examinades, i el lloc d’emmagatzematge”.

Miguel Florit va ordenar l’11 de desembre –amb el vistiplau de la Fiscalia– la confiscació dels telèfons mòbils de Pou i Mestre, l’escorcoll de les redaccions dels mitjans, i el decomís d’ordinadors i documentació diversa, amb l’objecte de determinar l’origen de la filtració d’un informe policial sobre el ‘cas Cursach’, que investiga el principal empresari d’oci nocturn de Mallorca i que esquitxa policies i polítics.

Europa Press, Diario de Mallorca, Blanca Pou i Kiko Mestre van presentar una querella conjunta contra el magistrat davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears pels suposats delictes de “prevaricació judicial, contra la inviolabilitat del domicili, contra l’exercici del dret al secret professional del periodista, i per qualssevol altres que es descobreixin durant la instrucció”.

La denúncia assenyala que l’actuació de Florit constitueix un “atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia”, en referència al dret al secret professional dels periodistes, i titlla l’ordre dictada pel jutge de “grollerament antijurídica”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram