Els habitants del País Valencià abonats a Ono han vist com l’oferta de Televisió de Catalunya que rebien ha millorat arran de la reordenació de les freqüències de TDT. Fins fa poc, l’operadora oferia el TV3CAT (el canal internacional, que no emet pel·lícules i sèries estrangeres ni esdeveniments esportius) pel canal 10, i el Super3/33 per l’11.

Ara, pel canal 10 emet la programació íntegra de TV3 tal com es veu al Principat; per l’11 continua el Super3/33, i pel 998 la programació del canal internacional, de manera que en alguns moments del dia es poden seguir fins a tres programacions diferents de Televisió de Catalunya.

Per a la Plataforma per la Llengua, “solucions” com l’oferta d’Ono “no són el remei a la no arribada ‘normal’ dels canals televisius en la llengua pròpia”, però considera “un avantatge, per petit que siga, que alguns milers de persones d’arreu del País Valencià puguen veure incrementada l’oferta televisiva en llengua catalana, i puguen veure finalment pel.lícules estrangeres, partits del Barça o retransmissions de la Fórmula 1 en català”.

Amb tot, la Plataforma remarca que no ha deixat ni deixarà “mai” de reivindicar l’arribada de tots els canals de la CCMA arreu del País Valencià “en condicions d’igualtat i gratuïtat semblants a les de qualsevol altre canal televisiu”.