La seu d’Acció Cultural del País Valencià ha acollit aquest dimarts la reunió ordinària mensual de l’Aliança per la presència digital del català, la iniciativa impulsada el passat març. Aquestes trobades s’organitzen perquè els membres s’informin mútuament sobre les accions respectives en defensa del català al món digital, i per acordar accions conjuntes.

A la reunió han assistit les entitats que formen part de l’Aliança: Amical Wikimedia, Fundació .cat, Institut d’Estudis Catalans, Institut Ramon Llull, Obra Cultural Balear, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Softcatalà i WICCAC, a més d’Acció Cultural.

“Ser avui a València és una declaració d’intencions”, assenyalen des de l’Aliança en un comunicat. “Malgrat els intents de retrocés promoguts des de l’actual Govern valencià, subestimant la importància de la llengua, ara cal ser forts a internet ja que hi ha grans possibilitats de creixement del català a la xarxa”. I és amb aquesta “ferma voluntat de ser prepositius i avançar” que la reunió d’aquest dimarts s’ha celebrat a la seu d’ACPV.

L’Aliança té per objectiu fomentar la presència de la llengua catalana en els diversos àmbits del món digital arreu dels territoris de parla catalana, i per aquest motiu entén que la representativitat territorial és molt important.

Instal·lat el primer sensor de la Xarxa de monitoratge

Després de la reunió, la Fundació .cat, coordinadora de l’Aliança, ha instal·lat a la seu d’Acció Cultural del País Valencià el primer sensor de la Xarxa de monitoratge del català digital, projecte que va presentar la setmana passada.

La Fundació .cat ha dissenyat aquest dispositiu de monitoratge continuat per vigilar la visibilitat del català a internet, detectar possibles incidències, i així poder actuar de forma ràpida abans que s’agreugin.

Aquest monitoratge amplia i automatitza el dispositiu activat el passat mes de juny arran de la pèrdua de visibilitat dels continguts en català en les cerques de Google, un problema finalment revertit.

Abans d’acabar l’any, la Fundació instal·larà els sensors per tot els territoris de parla catalana. En la primera onada de desplegament de la Xarxa, els sensors seran acollits per entitats membres de l’Aliança. En les onades posteriors es preveu desplegar centenars de sensors nous per tot el territori en empreses, entitats i organismes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram